Om oss


Jonas Olsson är civilingenjören som övergav sin karriär och lämnade år av studier utan att blicka tillbaka för att hänge sig åt sin passion. Drömmen om ett eget snickeri.
-Jag hade redan tidigare under civilingenjörsstudierna börjat snickra på fritiden, successivt började jag hålla på med det mer och mer och när jag läst klart min civilingenjörsutbildning kände jag att jag hellre ville slita för något jag brann för än att sitta framför ett skrivbord. Det ledde till en utbildning i möbelsnickeri.
-Jag startade eget med klasskompisen Marcus direkt efter utbildningen 2004 och vi började jobba på olika prototyper och kom efter några år i kontakt med en arkitektbyrå som gillade vad vi gjorde. De skulle byta ut stolarna i Storkyrkan inför kronprinsessan Viktorias bröllop och plötsligt hade vi fått vår första order stora order. Tvåhundra stolar till ett kungligt bröllop.
-Därifrån har det fortsatt och vi arbetar hela tiden för att utveckla nya relevanta och miljömässigt hållbara produkter.

"Det är vår övertygelse och strävan att tillverka möbler på ett hantverksmässigt sätt. Möbler skall vara bruksredskap och kunna leva länge både med tanke på konstruktion och form. Vi vill ge vårt bidrag till en hållbar utveckling i samhället och samtidigt bidra till att skapa vackra miljöer."

Möbelverket har huvudkontor, showroom och snickeri i en gammal fabrikslokal på Stigberget i Majorna, Göteborg.